Головна мета Збірника наукових праць Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова – надання широким верствам наукової громадськості можливості обміну інформацією, в тому числі на міжнародному рівні, про результати наукових досліджень в галузі кораблебудування, обробки матеріалів у машинобудуванні, енергетики, електротехніки, управління проектами, економіки та управління підприємствами, техногенної безпеки.

Завдання збірника:

1. Висвітлювати нові наукові результати, що мають істотне значення в різних областях технічних та економічних наук в наступних розділах збірника:

- кораблебудування;

- обробка матеріалів у машинобудуванні;

- енергетика;

- електротехніка;

- управління проектами;

- економіка та управління підприємствами;

- техногенна безпека.

2. Забезпечувати міжнародні та міжрегіональні науково-координуючі функції в грамотному, якісному і своєчасному висвітленні основних результатів наукових робіт авторів збірника.

3. Формувати постійний стійкий інтерес у наукової і науково-педагогічної громадськості, а також у молодих вчених до збірника, його зростаючу затребуваність в професійних колах спеціалістів технічного та економічного напрямку різних регіонів України, ближнього і далекого зарубіжжя.

Авторське право

Збірник наукових праць Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова знаходиться у відкритому доступі. Це означає, що електронний варіант збірника можна переглянути у вільному доступі. Відкритий доступ передбачає, що користувачам дозволяється читати, завантажувати, копіювати, поширювати, друкувати повні тексти статей збірника за посиланням без попереднього дозволу від видавця і автора.

Публікаційний внесок

Передбачені публікаційні внески від авторів. Публікаційний внесок покриває витрати, пов’язані з редагуванням статей, макетуванням та друком збірника, отриманням DOI для статей, а також поштовою пересилкою авторам.

Політика антиплагіату

У збірнику публікують тільки оригінальні наукові роботи. Подання автором статті до редакції передбачає, що вона не була опублікована раніше і не подавалася на публікацію в інший журнал. Якщо автор використовує в своїх роботах уривки з інших статей, то обов’язково мають бути посилання.

Статті, в яких присутній плагіат, не допускаються до публікації. Якщо після перевірки статті в ній буде виявлено наявність плагіату, автору буде вислано повідомлення про відмову в публікації.

Політика скарг

При наявності будь-яких скарг претензій, необхідно повідомити про них головному редактору видання в письмовій формі на електронну адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.